Северна Кореја би могла да укине мораторијум на нуклеарне тестове

© AP Photo / Ahn Young-joonЉуди гледају сателитске снимке полигона за лансирање ракета Сохае у Северној Кореји на јужнокорејској телевизији у Сеулу
Људи гледају сателитске снимке полигона за лансирање ракета Сохае у Северној Кореји на јужнокорејској телевизији у Сеулу - Sputnik Србија
Пратите нас
Северна Кореја је данас сугерисала да би могла да прекине своју двадесетомесечну суспензију нуклеарних и ракетних тестова због америчких и јужнокорејских вежби које види као припрему за евентуалну инвазију.

Предстојеће редовне летње војне вежбе САД и Јужне Кореје примораће Северну Кореју да поново размисли о томе да ли треба да се посвети обећањима која је дала Сједињеним Америчким Државама, саопштила је Северна Кореја, пренео је АП.

У саопштењу је наведено да је амерички председник Доналд Трамп обећао да ће прекинути војне вежбе са Јужном Корејом током првог и трећег састанка са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном, али да планиране летње вежбе са Сеулом и распоређивање оружја на југу показују да Вашингтон не испуњава то обећање.

С обзиром да су САД једнострано одбациле своје обавезе, постепено губимо оправдање да наставимо са обавезама које смо у договору с њима преузели, наводи се у саопштењу које је пренела званична севернокорејска новинска агенција КЦНА, пренео је Танјуг.

У саопштењу се истиче да Северна Кореја није обавезана никаквим законским документима да обустави своје нуклеарне и ракетне тестове.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала