Заев реаговао на хаос са градњом у Охриду: Ако не реагујете, ми ћемо све срушити

CC BY 3.0 / Википедија / Охрид
Охрид - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Северне Македоније Зоран Заев најавио је да ће одузети надлежности општини Охрид, уколико градоначелник Константин Георгиевски не поступи по инструкцијама Унеска и не сруши нелегалне објекте одборника Нефија Усеинија, као и још укупно 1.076 нелегално саграђених објеката.

Како преноси портал „а1он“ — Заев је поручио да сви нелегални објекти треба да се руше, јер то закон налаже, а додатни разлог су и препоруке Унеска.

„Разговарао сам са градоначелником Охрида и он треба да поступи у складу са законом. Ако не поступи, најављујем одузимање надлежности, као што сам најавио и за струшког градоначелника Рамиза Мерка“, рекао је Заев на конференцији за новинаре у Скопљу.

Нефи Усеини је одборник општине Охрид и истовремено је власник два нелегално саграђена објекта у Охриду, преноси Танјуг.

Унеско је на последњем састанку у азербејџанском Бакуу одлучио да Охридски регион остане на листи светског културног наслеђа, али је истовремено наложио властима у Северној Македонији да сруше све нелегално саграђене објекте у том региону, и то до фебруара наредне године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала