Бугарски политичар: НАТО и УН прогутале чињеницу да је Вашингтон дао „Косову“ војску

© AP Photo / Visar KryeziuКосовска војска
Косовска војска - Sputnik Србија
Пратите нас
Нарушавање међународног права и међународних норми постало је пракса последњих десет година, изјавио је председник партије „Алтернатива бугарског препорода“ Румен Петков, а преноси „Фокус“.

Према мишљењу бугарског политичара, као пример за то може да послужи ситуација (са самопроглашеном независношћу) Косова и са стварањем (такозваних) оружаних снага (на том делу српске територије). Петков је рекао да су Савет безбедности УН и НАТО „прогутали“ ову чињеницу.

„Став Уједињених нација и НАТО је да (такозвано) Косово не може да формира своју армију. Почетком ове године (такозвано) Косово је добило своје оружане снаге од чланице НАТО, од Сједињених Америчких Држава, а то су прогутали и Савет безбедности УН и НАТО“, истакао је он.

Петков је више пута изјавио да оно што се дешава на (такозваном) Косову мора да се одражава и на читав регион. Крајем маја је због сукоба и накнадног погоршања ситуације, политичар такође позвао Бугарску, као чланицу Европске уније и НАТО, да се изјасни о потреби да се забрани војска (такозваног) Косова и да се — „не чека нови сукоб који би довео до великог броја жртава“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала