Иран: Немамо информације да смо изгубили дрон

© East News / AP Photo/Jamejam Online, Chavosh HomavandiЛансирање иранског дрона на војним вежбама на југу Ирана
Лансирање иранског дрона на војним вежбама на југу Ирана - Sputnik Србија
Пратите нас
Иран нема информације о губитку беспилотне летелице, саопштио је новинарима ирански министар спољних послова Џавад Зариф.

„Немамо информација да смо данас изгубили дрон“, рекао је Зариф.

Претходно је председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио да је амерички ратни брод у Ормуском мореузу оборио иранску беспилотну летелицу која је, наводно, представљала претњу америчким војницима. Пентагон је нагласио да су морнари деловали у самоодбрани.

Након тога, Зариф је на Твитеру објавио карту света са издвојеним силуетама Сједињених Америчких Држава и Ирана. На карти је црвеном тачком обележен Ормуски мореуз који се налази на јужној граници Ирана, на супротном крају карте Сједињених Америчких Држава. Објаву на Твитеру прати једна једина реч — „подсетник“.

​Односи између Вашингтона и Техерана погоршали су се након што су 13. јуна у Оманском заливу нападнути нафтни танкери „Фронт алтејр“ и „Кокука корејџус“. Сједињене Америчке Државе су за напад оптужиле Иран и саопштиле да намеравају да штите слободу пловидбе у региону.

Ирански званичници америчке оптужбе сматрају неоснованим и наводе да су и сами забринути због инцидента. Они су, такође, истакли да су помагали у спасавању морнара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала