Москва о резолуцији ПС СЕ: То нису услови, већ жеље

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаПоглед на зграду Министарства спољних послова Русије и храма Христа Спаситеља у Москви
Поглед на зграду Министарства спољних послова Русије и храма Христа Спаситеља у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Овлашћења руске делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПС СЕ) успостављена су у пуном обиму, без икаквих услова и искључења. Ставке које се налазе у резолуцији коју је то тело усвојило Москва не види као услове, већ као жеље, изјавио је представник руског Министарства иностраних послова Андреј Келин.

„Наша делегација вратила се у ПС СЕ, што је резултат мукотрпног, дугогодишњег рада. То је био сложен процес, сарађивали смо са свим представништвима. Пуномоћја су враћена без икаквих услова“, истакао је он.

Подсећања ради, у априлу 2014. руској делегацији у ПС СЕ одузето је право гласа због догађаја у Украјини и поновног уједињења Крима са Русијом. Године 2015. ПС СЕ је два пута разматрала питање враћања овлашћења руској делегацији, али су се санкције само пооштравале.

Међутим, ПС СЕ је 26. јуна усвојила резолуцију у којој је у потпуности потврдила овлашћења руске делегације. Убрзо затим ово тело је саопштило да очекује да ће Русија да испуни низ препорука, међу којима су и ослобађање украјинских морнара, извођење пред лице правде особа одговорних за обарање авиона на лету МХ17 и да ће да предузме мере којима ће се обуставити кршење права припадника ЛГБТ популације, нарочито у Чеченији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала