Помпео између Дачића и Пацолија на заједничкој фотографији

© Tanjug / MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVAИвица Дачић и Беџет Пацоли
Ивица Дачић и Беџет Пацоли - Sputnik Србија
Пратите нас
На конференцији у Вашингтону секретар спољних послова САД Мајк Помпео фотографисао се у првом реду са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем и са представником привремених приштинских институција Беџетом Пацолијем.

Државни секретар за спољне послове САД Мајк Помпео, као домаћин међународне конференције о унапређењу верских слобода која се одржава у Вашингтону, а на којој учествују бројни светски званичници, за заједничку фотографију „ставио“ је до себе са десне стране министра спољних послова Србије Ивицу Дачића, а са леве такозваног министра привремених институција у Приштини Беџета Пацолија.

Помпео, Дачић и Пацоли стоје у првом реду, у којем стоје важне званице, међу којима је и Мирослав Лајчак, председавајући у ОЕБС-у и шеф словачке дипломатије.

Заједничко фотографисање, између осталог, било је прилика да Дачић кратко поразговара са Помпеом и са другим колегама.

© Tanjug / MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVAИвица Дачић и Беџет Пацоли
Помпео између Дачића и Пацолија на заједничкој фотографији - Sputnik Србија
Ивица Дачић и Беџет Пацоли

Дачић је представљао Србију на Министарској конференцији о унапређењу верских слобода, која је одржана јуче и данас у Вашингтону, на позив Помпеа.

Скуп је био прилика да се модел поштовања верских слобода у Србији промовише на међународном плану и да се настави дијалог са највишим представницима администрације у Вашингтону у вези са стањем и унапређењем људских права и верских слобода, са посебним освртом на Косово и Метохију.

Дачић је говорио на пленарном делу конференције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала