Украјина предлаже истовремено пуштање на слободу Сенцова и Вишинског

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаУредник портала РИА Новости Украјина Кирил Вишински у суду у Кијеву
Уредник портала РИА Новости Украјина Кирил Вишински у суду у Кијеву - Sputnik Србија
Пратите нас
Канцеларија председника Украјине Владимира Зеленског предлаже истовремено ослобађање Олега Сенцова, који је у Русији осуђен за припрему терористичког напада и уредника портала РИА Новости Украјина Кирила Вишинског, саопштила је портпаролка украјинског председника Јулија Мендељ.

„Канцеларија председника је сазнала за предлог Русије о ослобађању Кирила Вишинског као први корак добре воље од стране Украјине. У потпуности подржавамо политику корака добре воље и позивамо Русију да учини корак ка нама ослобађањем Олега Сенцова. А за узајамно поверење у заједничку добру вољу предлажемо да се то уради истовремено“, написала је портпаролка на својој страници на Фејсбуку.

Сенцов је осуђен у Русији на 20 година затвора због оптужби за организовање терористичких напада на Криму. Њега су ухапсили припадници Федералне службе безбедности (ФСБ) Русије међу припадницима диверзантске групе „Десни сектор“ (екстремистички покрет забрањен у Русији), који су припремали терористичке нападе у Јалти, Симферопољу и Севастопољу.

Вишински је притворен у Кијеву 15. маја 2018. године. Новинар се терети за подржавање самопроглашених република Донбаса и велеиздају. Максимална казна за ово дело је до 15 година затвора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала