ДНР и ЛНР издале наређење о прекиду ватре

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе народне милиције ЛНР
Војне вежбе народне милиције ЛНР - Sputnik Србија
Пратите нас
Доњецка и Луганска народна република издале су указ о пуном прекиду ватре, наводи се у саопштењима начелника полиције ДНР и ЛНР.

Оружаним снагама двеју република наређено је да прекину ватру у поноћ 21. јула. Указ је стигао свим јединицама, сви војници су обавештени, саопштиле су самопроглашене републике Донбаса.

„Изразили смо спремност да реализујемо услове још једног примирја и спремни смо, као и пре, да поштујемо режим прекида ватре“, изјавио је вршилац дужности начелника управе народне милиције ЛНР Михаил Филипоњенко.

Он је изразио наду да ће и украјинска војска такође савесно поштовати примирје. Исто то је саопштио и начелник народне милиције ДНР Денис Сињенков.

Контакт група за Донбас је договорила ново примирје на састанку у Минску 17. јула. Оно ће први пут бити праћено додатним мерама контроле, међу којима су објављивање наређења о прекиду ватре, забрана диверзантске делатности, распоређивање оружја у насељеним местима и њиховој близини, као и отварање ватре из било које врсте оружја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала