Иран открио због чега је запленио британски танкер у Персијском заливу

© AP PhotoМапа Ормуског мореуза
Мапа Ормуског мореуза  - Sputnik Србија
Пратите нас
Иранске власти су саопштиле да је танкер „Стена Имперо“ заплењен у Ормуском заливу након инцидента са иранским рибарским бродом, јавља агенција ИРНА.

„Британски брод се сударио са (иранским) рибарским бродом. То треба истражити“, наводи агенција речи Алахморада Афифипура, генералног директора Организације за луке и бродоградњу провинције Хормозган.

Агенција Фарс је саопштила да ће чланови посаде бити пуштени тек након завршетка истраге.

Према његовим речима, рибарски брод је упутио СОС сигнал британском танкеру, али није добио одговор. Након тога су се они повезали са Организацијом за луке и обавестили је о инциденту.

ИРНА јавља да је након свих стандардних процедура Ратна морнарица Корпуса чувара исламске револуције испратила танкер до луке Бендер Абас.

Ситуација у Персијском заливу се додатно закомпликовала када је ирански Корпус чувара исламске револуције запленио британски танкер због кршења међународних норми. Касније је вршилац дужности шефа Пентагона Ричард Спенсер одобрио пребацивање војног контингента у Саудијску Арабију ради „заштите америчких интереса“ у блискоисточном региону.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала