Статус младог Хрвата о Вуковару „запалио“ Фејсбук и подигао на ноге Хрватску

CC0 / Pixabay / Водени торањ у Вуковару, симбол страдања и крвавог распада СФРЈ
Водени торањ у Вуковару, симбол страдања и крвавог распада СФРЈ - Sputnik Србија
Пратите нас
Враћање српског језика у Вуковар отворило је стару полемику међу политичарима, али међу народом у Хрватској, што је направило „мали рат“ на друштвеним мрежама, а у мору статуса и коментара, појавио се статус на Фејсбуку младића из Вуковара по имену Едуард Матулина, чије су речи подигле на ноге и Хрвате и Србе, јављају београдски медији.

Он је у објави навео да му је доста политике мржње која се сервира народу, док његов комшилук, и Срби и Хрвати, одлазе због лоше материјалне ситуације преко границе.

„Бууу ћирилица... Срби ово оно... Ајмо мало о нама. А шта смо ми направили? Дозволили смо да нам опљачкају, раселе државу, а ми смо их поносно дизали“, каже Матулин.

„Моја комшиница, 50+ година отишла је да заради пензију. То се треба гледати, не табле. Да ли треба да стоји ћирилица или не. А Вуковарцима једним, другима, трећима не значи та ћирилица ништа. Значи им само бољи живот. Лаку ноћ Вуковаре мој“, написао је младић у статусу који је дирнуо многе, а пренео је Танјуг.

Матулина је на крају изразио наду да ће његов статус можда доћи и до градоначелника Вуковара, па и до саме председнице Колинде Грабар Китаровић, „као и до свих оних који затварају очи пред све већим одливом и старих и младих из земаља широм региона“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала