Tаксисти у Црној Гори мораће да имају униформу и легитимацију

CC0 / Pixabay / Такси
Такси - Sputnik Србија
Пратите нас
Такси удружења у Црној Гори мораће у возилима да имају на видно истакнутом месту такси легитимацију, а возачи ће морати да имају и посебну радну одећу, предвиђено је изменама и допунама закона о превозу у друмском саобраћају.

Ове новине уводе се како би се уклонила нелојална конкуренција и сузбила сива економија у тој делатности, преносе „Вијести“.

У Министарству поморства и саобраћаја наводе да су нова законска решења припремили након што су такси превозници захтевали од владе уклањање нелојалне конкуренције и мере против сиве економије.

„Најважније измене и допуне се односе на документацију која се мора налазити у возилу приликом обављања ауто-такси превоза. Овде је посебна пажња посвећена документацији којом се доказује да је возач запослен и пријављен код ауто-такси превозника. Обавезно је поседовање такси легитимације возача која мора бити истакнута на видном месту у возилу. Уз то, дат је правни основ за прописивање радне одеће за возаче како би избегли ситуације да поједини ауто-такси превозници нарушавају углед узорним колегама и Црној Гори као препознатој туристичкој дестинацији“, наводе у Министарству.

Још једна од новина биће и увођење услуге „рент а кар“ са возачем, која ће моћи да се обавља само путничким возилом високе класе, односно са луксузним путничким возилом млађим од шест година, а чија је каталошка вредност већа од 30.000 евра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала