Савет федерације Русије: За развој савеза са Белорусијом неопходна јединствена валута

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко
Председавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко изјавила је да је за развој савеза између Русије и Белорусије неопходно да у будућности буде формирана и јединствена валута.

„Ове године обележавамо 20. годишњицу савеза са Белорусијом. Ово је тренутак када морамо да схватимо шта смо све урадили заједно, где се сада налазимо и шта треба да радимо у будућности“, рекла је она за белоруске медије.

Према њеним речима — тренутно не постоје никакви нерешиви проблеми између Русије и Белорусије.

Матвијенкова је такође рекла и да нико у Русији не говори о стварању јединствене државе, већ о савезу две земље — Белорусије и Русије.

„То би требало да буде пуноправни савез са тачке гледишта развоја економије, јер је у супротном процес интеграције веома сложено спровести. То је савез који мора да има јединствену валуту, јер без тога није могуће јасно формулисати монетарну политику“, закључила је.

Претходно је и руски министар за економски развој Максим Орешкин изјавио је у вези са стварањем јединствене валуте између Русије и Белорусије — да је само питање времена када ће се то и реализовати.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала