Подсећамо какво је лице Харадинај показао пред руским пранкерима (видео)

© SputnikРамуш Харадинај и руски пранкери
Рамуш Харадинај и руски пранкери - Sputnik Србија
Пратите нас
И док се, сада већ бивши премијер такозване независне државе Косово Рамуш Харадинај спрема да крене у Хаг, након што је добио позив од Специјалног суда за ратне злочине и због тога поднео неопозиву оставку, ми вас подсећамо шта је у разговору са руским пранкерима говорио о Косову и српском председнику Александру Вучићу.

Руски пранкери Вован (Владимир Кузњецов) и Лексус (Алексеј Стољаров) уочи избора за председника Украјине три пута су преварили Харадинаја, представивши се као тадашњи украјински председник Петар Порошенко.

Пранкери су звали Харадинаја телефоном од јануара до априла ове године. Током разговора пранкери су у Порошенково име обећали да ће после избора у Украјини признати Косово у замену за подршку косовског премијера.

Порошенко, односно пранкери, између осталог су питали Харадинаја да ли му је потребна подршка у дијалогу са Вучићем или неким другим и питали га шта је са разменом територија.

„То се неће десити. Ја сам против тога и сви су против тога. То се неће десити, али свака изјава о томе је добра. Потребне су нам изјаве свих у којима се наводи: ’Нема коцкања територијама‘ и ’Нема размене територија и граница‘, јер је то проблем. То је сличан проблем који ви имате“, рекао је Харадинај.

Након што је „колеги из Украјине“ појаснио да иде у Берлин 29. априла на састанак којем ће присуствовати Зоран Заев и други политичари из региона, пранкер је констатовао;

„Знам да ни Вучић такође није независан.“

„Могуће“, рекао је Рамуш Харадинај у слушалицу.

Пранкери су у разговорима, у којима су глумили Порошенка, обећали да ће признати Косово након избора у Украјини у замену за подршку косовског премијера. Харадинај је обећао да ће објавити на свом налогу на Твитеру да подржава Порошенка.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала