Харадинај је оставку поднео у петак. У недељу је наставио да буде премијер

© AFP 2023 / ODD ANDERSENРамуш Харадинај
Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Пратите нас
Иако је самопроглашени премијер такозване државе Косово Рамуш Харадинај поднео оставку у петак на место такозваног председника владе — у недељу је дошао да ради у свом кабинету, пише „Коха диторе“.

Како је објаснио — оставку је поднео, јер је позван у Хаг, као осумњичени за ратни злочин. Рекао је да жели да сведочи као грађанин и бивши борац (такозване) ОВК, а не као (такозвани) премијер. Али — у недељу је Харадинај наставио посао (такозваног) премијера, и то у Ораховцу, на догађају организованом поводом споменика Шеику Мухедину Шеху, пише „Коха диторе“.

У саопштењу из кабинета самопроглашеног премијера такозване државе Косово о том догађају — не помиње се Харадинајева оставка од петка, док се Харадинај окупљеним новинарима обратио као (такозвани) премијер, пише даље приштински лист.

Иако за сада, правно гледано, Харадинај није прекршио закон, има и оних у Приштини који сматрају да је целокупна ситуација са Харадинајем и његовом оставком — политичка манипулација.

Аналитичар Бехљуј Бећај је за „Коху“ оценио да је самопроглашени премијер такозване државе Косово искористио пропаганду и манипулацију, како би ојачао своју улогу. Ипак, напоменуо је да Харадинај може да игра улогу (такозваног) премијера, све док (самопроглашени) парламент не потврди његову оставку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала