Отказивање концерта Влада Георгиева наставак делиријума црногорских власти

© Фото : youtube/ Vlado GeorgievВладо Георгијев
Владо Георгијев - Sputnik Србија
Пратите нас
Отказивање концерта Влада Георгиева у оквиру „Бедем феста“ у Никшићу, ког су организатори најављивали као једну од главних звијезда фестивала, изазвало је бројне реакције јавности, а огласиле су се чак и опозиционе политичке партије у Црној Гори.

Предсједник никшићке организације Нове српске демократије (НСД) Јанко Милатовић оценио је да је забрана концерта Влада Георгиева „наставак шовинизма антисрпске власти у Црној Гори“.

„Забрана његовог наступа на ’Бедем фесту‘ само је још један у низу србофобних скандала који потресају Црну Гору, а нарочито је то интензивно последњих мјесеци. Подсјећам да су перјанице ДПС-а недавно забраниле улазак у Црну Гору и српским интелектуалцима, а у јуну су забранили улазак и православним вјерницима из српских земаља, који су хтјели да присуствују величанственом Тројчиданском сабору“, казао је Милатовић, додавши да „овакви потези власти, оличене у ДПС-у, имају све елементе нацизма“.

„Очекујемо да организатори, поред свих притисака, смогну снаге и кажу истину која је Никшићанима већ позната — да је градоначелник (Никшића) Веселин Грбовић лично ургирао да се Владо Георгиев, као неподобан, уклони из програма ’Бедем феста‘, уз поруку да се „не смије поновити Београдски синдикат“, навео је Милатовић.

Поводом читаве ситуације огласили су се и из партије Миодрага Лекића — Демос, уз оцјену да је отказивање наступа херцегновског пјевача само „нова забрана на приватној латифундији“.

„Нова забрана личностима из Србије, овога пута учешће на никшићком концерту Влада Георгиева, говори да делиријум поимања Црне Горе као приватне латифундије Мила Ђукановића и владајуће олигархије још увјек траје“, поручили су из Демоса, додавши да је у питању „тежак друштвени инцидент, сад већ фашистичких димензија“.

Иако су обећали да ће публици саопштити разлоге отказивања концерта Влада Георгиева, организатори „Бедем феста“ су у саопштењу само изразили жаљење што је наступ регионалне музичке звијезде отказан.

„Жао нам је што је дошло до отказивања наступа Влада Георгиева на фестивалу, али нас очекују наступи 23 феноменална извођача, што је и више него довољан разлог да сви дођу на фестивал“, саопштио је директор фестивала Петар Шундић.

Подсјетимо, претходно је Георгиев на свом Твитер налогу објавио: „Нећемо се гледати на ’Бедем фесту‘ у Никшићу, иако смо сви то јако жељели.“

„Не питајте мене зашто, јер ја не знам одговор. Само је речено — не. И мени и организаторима. Видимо се другом приликом. Хвала свима који су хтјели да те вечери уживамо у музици и љубави“, написао је Георгиев.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала