САД: Избори у Украјини показали јаку жељу народа за реформама

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПарламентарни избори у Украјини
Парламентарни избори у Украјини - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјални представник САД за Украјину Курт Волкер изјавио је да су парламентарни избори, који су у Украјини одржани у недељу, показали јаку жељу народа да се спроведу реформе.

„Честитам народу Украјине, ово је било гласање за реформе. С нестрпљењем ишчекујем сусрете у Украјини“, написао је он на Твитеру.
По том питању огласила се и амбасада САД у Украјини, која је честитала свим грађанима те земље на спроведеним парламентарним изборима.

„Поздрављамо напоре украјинских власти и безбедносних структура што су омогућили да Украјинци безбедно остваре своја демократска права“, саопштено је из прес-службе амбасаде САД.

Према последњим подацима, након пребројених 85 одсто гласачких листића, партија председника Владимира Зеленског убедљиво води са 42,93 одсто гласова, на другом месту је партија Опозициона платформа — за живот са 12,93.

На трећем месту је странка бившег украјинског председника Петра Порошенка — Европска солидарност са 8,29 одсто гласова, на четвртом је Отаџбина Јулије Тимошенко са 8,14 процената, а на петом је партија рок звезде Свјатослава Вакрчука Глас са 6,03 процента.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала