Иран поручио Америци: Само вас посматрамо и имамо све снимке

© AFP 2023 / ATTA KENAREПрипадници иранске Револуционарне гарде на патролном чамцу у Ормуском мореузу.
Припадници иранске Револуционарне гарде на патролном чамцу у Ормуском мореузу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф иранске ратне морнарице саопштио је да Иран посматра све америчке бродове у Персијском заливу и да поседује читаву архиву видео-снимака на којима су забележена кретања по мору.

„Посматрамо све непријатељске бродове, а посебно америчке. Од момента када се отисну на пучину, па све док не уђу у наше воде“, изјавио је адмирал Хосеин Канзади, командант иранске ратне морнарице, а пренели су локални медији.

„Комплетирали смо све видео-снимке и имамо читаву архиву фотографија и видео-материјала, на којима су забележене све дневне активности америчких бродова“, додао је он и објаснио да су сви видео-снимци настали уз помоћ дронова.

Ова вест само је наставак тензија на релацији Иран — САД, које су у једном моменту претиле да се претворе у рат, будући да је амерички председник, након обарања америчког дрона издао, па одмах и повукао — наређење о ваздушним ударима на Иран.

Такође, ситуација се заоштрила и због напада на танкере који су превозили нафту за САД, а за те нападе је Вашингтон оптужио — Иран. Потом је британска краљевска морнарица запленила ирански танкер, па је Иран запленио британски, да би на крају из Техерана саопштили да су разбили мрежу ЦИА агената у Ирану и да је неколико њих — осуђено на смрт. Као доказ — поставили су њихове фотографије на друштвене мреже.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала