Предмети Викинга откривају осниваче древне Русије

Пратите насTelegramOdyssey
Археолози који су истраживали у околини насеља Горожање, у псковској области, открили су више од 350 предмета Викинга из времена када су древни словенски народи и даље одржавали јаке културне и крвне везе са нордијским ратницима.

„Очигледно је да ће бити још открића, како се теренски рад буде настављао. Међу налазима је и осам кованица арапских дирхама, као и огрлице, оружје, накит“, изјавили су археолози за Спутњик.

Након што је откривен 2016. године, археолошки резерват код Горожање постао је важно место за научнике.

Подручје крије остатке кућа и стотине предмета, укључујући византијске царске кованице из периода од 920. до 944. године, фрагменте привеска са симболом прве руске династије, дирхамске кованице древних калифата, ваге, стрелице, потковице и десетине древних предмета од стакла, камена, глине и метала.

Археолози верују да је ова локација, која датира из 10. века, некада служила као центар за трговачки пут између Блиског истока и северне Европе. Након арапских освајања Медитерана и блокаде традиционалних трговачких путева, ова рута је постала главни пут размене добара и идеја између Истока и Запада.

Викинзи су почели да насељавају земље које су сада део балтичких земаља, Русије, Белорусије и Украјине између 6. и 9. века. Путовали су својим пловилима дуж Балтичког, Црног и Каспијског мора и освојили су многа локална насеља, услед напора за отварањем трговинских путева. Верује се да су се Викинзи асимилирали са локалним словенским племенима негде након 11. века, а њихови потомци су основали древну Русију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала