Северна Кореја задржала руски риболовни брод: Стигле и руске дипломате

© Фото : State Border Guard Service of Ukraine Руски риболовни брод
Руски риболовни брод - Sputnik Србија
Пратите нас
Севернокорејска погранична служба задржала је руски риболовни брод „Сјанхалињ 8“, у власништву „Североисточне риболовне компаније“.

Погранична служба је интервенисала на удаљености од око 55 наутичких миља од територије Северне Кореје, где је зауставила руски брод, искључила све уређаје за комуникацију и преусмерила брод у луку Вонсан.

Директор ове руске риболовне компаније Сергеј Седлер је за медије рекао да је одмах контактирао руске дипломате у Северној Кореји који су у међувремену наводно успели да ступе у контакт са посадом брода.

Према информацијама које је Седлер добио од дипломата, севернокорејска погранична служба је задржала руски брод јер је он наводно незаконито прошао кроз „строго чувану зону“, иако је ишао стандардном рутом.

Седлар је навео и да је на броду било укупно 17 чланова посаде, међу којима је било и грађана Јужне Кореје, те да су граничари капетана и његовог помоћника, као и двојицу Јужнокорејаца пребацили у специјални хотел, док се остали и даље налазе под стражом, у кабинама брода.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала