Сурова обука падобранаца који први одговарају у случају удара на Србију (фото)

© Министарство одбране / Јово МамулаОбука српских специјалаца
Обука српских специјалаца - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Министар одбране Александар Вулин, заједно са начелником Генералштаба Војске Србије Миланом Мојсиловићем, обишао је данас завршни део обуке у летњим условима припадника 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде у нишкој касарни „Наредник-пилот Михајло Петровић“.

Специјалне јединице су спремне и обучене да прве одговоре на све безбедносне претње, рекао је Вулин.

Министар је након обиласка садржаја обуке истакао да се Војска Србије опрема, наоружава и јача у свим својим сегментима, саопштило је Министарство одбране.

„Наша Специјална бригада је, свакако, један од најзначајнијих делова Војске и онај део наше Војске који први треба да одговори на удар и који је ту да одговори и на терористичке претње, али и да сачува наш народ где год да је то потребно“, нагласио је министар.

Како је рекао, Војска Србије у складу са наређењем и инструкцијама врховног команданта Војске Србије Александра Вучића посебно обраћа пажњу на наше специјалне јединице.

„Посебно обезбеђује материјална улагања и да њихове зараде буду више него код осталих, али и да њихове обавезе буду значајно више него код осталих припадника Војске“, нагласио је Вулин.

Према његовим речима, током данашњег обиласка уверили су се у њихову изузетну обученост, као и да користе најновију опрему у складу са највишим светским стандардима.

Командант Специјалне бригаде Војске Србије бригадни генерал Мирослав Талијан истакао је да је данашњи обилазак био прилика да се сагледа сва сложеност селективне падобранске обуке и спремност полазника који су успешно савладали све делове обуке на земљи и потребна тестирања, а очекују их само падобрански скокови који ће уследити.

„Уз сагледавање ове најсложеније врсте обуке у нашој војсци имали смо прилику да видимо и остатак обучавања алпинистичких група приликом дејства на запоседнути објекат и приликом спасавања у акцидентним ситуацијама“, нагласио је генерал Талијан.

© JOVO MAMULAПадобранци су демонстрирали спуштање низ верачко уже у урбаним условима
Сурова обука падобранаца који први одговарају у случају удара на Србију (фото) - Sputnik Србија
Падобранци су демонстрирали спуштање низ верачко уже у урбаним условима

Додао је да је посебан део посете посвећен обиласку инфраструктурних објекта који су важни за рад те јединице.

Након реферисања команданта 63. падобранског батаљона потпуковника Бобана Георгијева и обиласка Центра за обуку падобранаца, у коме су демонстрирани паковање падобрана и рад на подвезном систему, министар Вулин и генерал Мојсиловић присуствовали су и припремама падобранаца за скок у оквиру селективне обуке извиђачких јединица, јединица војне полиције и „Кобри“.

Падобранци су, такође, демонстрирали у оквиру обуке у летњим условима и спуштање низ верачко уже у урбаним условима.

У завршном делу посете министар Вулин и генерал Мојсиловић обишли су и инфраструктурне објекте за обуку припадника 63. падобранског батаљона у касарни „Наредник-пилот Михајло Петровић“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала