Трамп: Малерово сведочење показало да је прича о Русији превара

© Sputnik / Iliya Pitalev / Уђи у базу фотографијаДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп оценио је, после сведочења бившег специјалног истражитеља Роберта Малера пред Конгресом, да је „Републиканска странка имала добар дан“, док је истрагу о дослуху свог изборног штаба са Русијом назвао „ловом на вештице“ и „преваром“.

Трамп је рекао да Малер, који је пред посланицима потврдио да председника није ослободио сумње, није имао добар наступ пред два одбора Представничког дома и да ће то негативно утицати на шансе демократа у изборној кампањи 2020. године.

„Имали смо веома добар дан данас, и Републиканска странка и наша земља. Не постоји одбрана за оно што је Роберт Малер покушао да брани. Мислим да сви разумеју да нема одбране ове смешне обмане, овог лова на вештице, који траје већ дуго“, рекао је Трамп.

Мешање у изборе

Медији преносе и да је Малер током свог сведочења потврдио да се Русија мешала у изборни процес у Америци 2016. године.

Иако није могао да докаже дослух између изборног штаба Трампа и Кремља, Русију је оптужио да је починила „федерални злочин“, зато што је, наводно, хаковала компјутере демократа за време предизборне трке 2016. године.

Oн је појаснио да су припадници руске Главне обавештајне службе (ГРУ) били у могућности да украду око 70 гигабајта података са многобројним мејловима и документима са сервера Демократске партије САД.

Ти документи и мејлови су, додао је Малер, потом предати „Викиликсу“, који је то све објавио.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала