Украјина: Нема основа за задржавање морнара са руског танкера

© REUTERS / HANDOUT / Обалска служба УкрајинеРуски танкер "Ника спирит" који је запленила Служба безбедности Украјине у луци Измаил
Руски танкер Ника спирит који је запленила Служба безбедности Украјине у луци Измаил - Sputnik Србија
Пратите нас
Служба безбедности Украјине (СБУ) није пронашла основе за задржавање посаде руског танкера „Нејма“ и пружена им је могућност да се врате кући без потешкоћа, наводи се у саопштењу СБУ.

„Током истраге је утврђено је да посада танкера, која је била на броду, није прекршила поморски закон и законе Украјине, тако да није било разлога за њихово привођење. Према украјинским законима, не нарушавајући права и слободе руских морнара њима је пружена неометана могућност да се врате кући својим породицама“, истиче се у саопштењу СБУ на Фејсбуку.

Министарство спољних послова Русије потврдило је за Спутњик да су руски држављани, који су чинили посаду заплењеног брода 'Ника спирит', напустили Украјину и да ће се ускоро вратити у Русију.

Служба безбедности Украјине саопштила је данас да је запленила руски танкер „Ника спирит“ у луци Измаил Одеске области. Украјинска страна тврди да се танкер некада називао „Нејма“ и да је наводно учествовао у блокирању проласка украјинских ратних бродова током инцидента у Керчком мореузу. Министарство спољних послова Русије навело је да руска страна разјашњава околности задржавања танкера како би предузела одговарајуће мере.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала