Зеленски и Трамп разговарали телефоном

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeУкрајински председник Владимир Зеленски
Украјински председник Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Пратите нас
Председници Украјине и Сједињених Америчких Држава Владимир Зеленски и Доналд Трамп разговарали су телефоном, саопштила је прес-служба украјинског лидера.

„Владимир Зеленски је одржао телефонски разговор са америчким председником“, наводи се у саопштењу на сајту председника Украјине.

Амерички председник честитао је украјинском колеги на убедљивој победи његове странке Слуга народа на ванредним парламентарним изборима и на успешном одржавању слободних и демократских избора, додаје се у саопштењу.

Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Трамп позвао Зеленског у Вашингтон, али након састанка са Путином

Трамп је потврдио континуирану подршку Сједињених Америчких Држава суверенитету и територијалном интегритету Украјине, као и спремност америчке стране да у потпуности помогне у реализацији опсежног програма реформи у Украјини, истиче се у саопштењу.

Зеленски је, са своје стране, захвалио Трампу на „лидерству Сједињених Америчких Држава у одржавању и појачавању санкционог притиска на Русију“.

У саопштењу се додаје и да су Трамп и Зеленски такође разговарали о начинима за јачање односа између Сједињених Америчких Држава и Украјине, укључујући и енергетску и економску сарадњу. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала