Би-Би-Си и Ројтерс одбили да прокоментаришу упозорење Москве због казне телевизије РТ

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЛого телевизије РТ
Лого телевизије РТ - Sputnik Србија
Пратите нас
Британска радио-дифузна корпорација Би-Би-Си и новинска агенција Ројтерс одбили су да прокоментаришу упозорење Министарства спољних послова Русије на могуће последице за британске медије у Русији након што је британски медијски регулатор „Офком“ казнио руску телевизију РТ.

У петак је британски медијски регулатор „Офком“ казнио телевизију РТ са 200.000 фунти, наводећи „озбиљна кршења правила емитовања“. Агенција је закључила да РТ „није успео да одржи одговарајућу непристрасност“ у седам информативних емисија које су емитоване од 17. марта до 26. априла 2018. године. „Офком“ очекује да ће судско саслушање о спору са РТ бити одржано до краја године. Телевизија РТ огорчена је због чињенице да је „Офком“ одредио велику казну не чекајући одлуку суда.

Министарство спољних послова Русије је након тога саопштило да након одлуке „Офкома“ британски медији који раде у Русији треба да буду спремни да се суоче са последицама поступака званичног Лондона.

Би-Би-Си и Ројтерс, који имају канцеларије у Русији, одбили су да одговоре на питање Спутњика како ће реаговати на упозорење Москве.

„Нећемо коментарисати“, саопштио је Би-Би-Си.

„Немамо коментар“, одговорили су у Ројтерсу.

Главна уредница телевизије РТ Маргарита Симоњан изјавила је да се казна која је изречена телевизијском каналу показала „много већом од оне којом су други медији кажњени због, на пример, изазивања етничке мржње и подстицања на насиље“.

Прес-служба РТ је изјавила да телевизија није направила прекршаје и да увек прати захтеве правила емитовања „Офкома“, а ни у једном од седам одлука регулатора за медије се не наводи да је телевизија ширила лажне информације. У својим извештајима, „Офком“ потврђује да је РТ пружио различите ставове о догађајима, а како је раније признавао и сам „Офком“, РТ се није истицао у односу на друге емитере по броју нарушавања, саопштила је телевизија РТ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала