Ко шије одело за Николу Теслу?

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
Како се праве реплике одела нашег највећег научника за потребе музеја и шта нам одећа говори о Теслиној личности — за емисију „Орбита културе“ објашњава костимограф Јелена Стокућа.

Да ли су сликари фантастике, чија су се дела нашла на изложби у галерији „Париски круг“, своје надреалне светове стварали услед скучености реалног живота и шта, осим Париза, повезује Љубу Поповића, Петра Омчикуса, Бату Михаиловића и Милоша Шобајића — открива нам Живојин Иванишевић, оснивач галерије „Париски круг“, у којој је отворена изложба „Фантастика у српском сликарству“.

Ко шије одело за Николу Теслу?

Слушајте нас и сазнајте шта нам је, непосредно по добијању „Златне арене“ у Пули, у телефонском разговору открила Дана Будисављевић, редитељка филма „Дневник Дијане Будисављевић“, који је тријумфовао на овом чувеном филмском фестивалу.

Какву снагу има један омањи аутомобил, кад успева годинама да споји људе из најразличитијих делова света, каквом супкултурном феномену сведочимо, у чијем је епицентру популарни „Спачек“ и зашто је и данас препознатљив симбол једног другачијег времена — разговарамо са Давором Габрићем, председником клуба љубитеља „Спачека“, и са нашим колегом „спачекистом“ Урошем Бобићем.

Шта нам, осим опомињућег наслова, поручује изложба „Земља није мој дом“, питамо њеног аутора, чачанског уметника Ненада Марића.

А са познатим џез музичарем Василом Хаџимановим разговарамо о предрасудама са којима се сусрећу деца славних уметника, али и о стању на српској музичкој сцени.

Емисију „Орбита културе“ слушајте суботом од 10 часова на таласима Радија Студио Б и онлајн на нашем сајту.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала