Мистерија фаталног тровања на хрватском броду, разболели се и лекари који су помагали морнарима

© Atlanstka plovidba Хрватски теретни брод
Хрватски теретни брод - Sputnik Србија
Пратите нас
Након пружања помоћи повређенима и обдукције над хрватским поморцима настрадалима у прошлонедељној несрећи на хрватском броду „Дубрава“, лекари и здравствено особље болница у Бразилу осетили су чудне симптоме, преносе хрватски медији.

Како преноси „Јутарњи лист“, утврђено је да су се симптоми мучнине, главобоље и бола у абдомену појавили одмах након контакта с повређенима и након обдукције тела двојице преминулих помораца. Медицинско особље је након тога стављено у изолацију, а над њима су спроведена тестирања.

Према информацијама тамошње полиције, свих петоро је након неколико сати показало знакове опоравка, па су отпуштени из изолационог дела, у ком су према болничком протоколу морали да бораве све док се не утврди да није реч о вирусу.

Симптоми које су осетили били су пролазни, већ након неколико сати осећали су се боље, а узрок је засад неутврђен. Зна се само да су се манифестовали одмах након контакта с поморцима с „Дубраве“.

Још се чекају резултати званичне истраге о несрећи на „Дубрави“, као и извештај о узроку смрти двојице и повредама тројице помораца.

Подсетимо, према засад доступним информацијама на броду „Дубрава“ дубровачке компаније „Атлантске пловидбе“ прошле недеље догодила се тешка несрећа приликом чишћења танка, која је однела два живота — 31-годишњег поморца из Плоча и 66-годишњака из Метковића.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала