Радојичић и Боцан-Харченко: Добра сарадња Москве и Београда

© Фото : Град БеоградАлександар Боцан Харченко и Зоран Радојичић
Александар Боцан Харченко и Зоран Радојичић - Sputnik Србија
Пратите нас
Пријатељство Русије и Србије, али и сарадња Београда и Москве, биле су само неке од тема данашњег разговора градоначелника Београда Зорана Радојичића и амбасодора Русије у Србији Александра Боцан-Харченка.

Они су се сагласили да је сарадња Србије и Русије на високом нивоу, али причали су и о томе како да се одржи и унапреди у наредном периоду.

„Са претходним амбасадором имали смо одличну сарадњу и очекује се да ће она бити настављена и да ће бити све боља и боља и на економском и привредном плану и у домену културе и спорта“, рекао је Радојичић новинарима након састанка.

Додаје и да су разговарали о посети градоначелника Београда Москви, о томе како може да се унапреди сарадња два града, као и шта је то што Београду у руској престоници може да послужи као пример за бољи развој.

© Sputnik / Радоје ПантовићАлександар Боцан Харченко улази у ауто на еродрому Никола Тесла
Радојичић и Боцан-Харченко: Добра сарадња Москве и Београда - Sputnik Србија
Александар Боцан Харченко улази у ауто на еродрому Никола Тесла

„Током боравка у Москви градоначелник Сергеј Собјанин је рекао да је важно веровати да су промене могуће и да могу врло брзо да се остваре и то сам добро запамтио“, нагласио је градоначелник и додао да постоји жеља да се Београд развија и да личи на Москву, која је данас један од најлепших светских градова.

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко рекао је да Београд постаје најлепша престоница у региону и у Европи.

„Причали смо и о могућностима сарадње Москве и Београда. Има доста пројеката у различитим сферама — привреда, економски односи, трговина и култура, и очекујемо унапређење сарадње“, рекао је Боцан-Харченко.

Додаје да Београд и Москва могу да направе снажан подстицај за даљи развој сарадње и односа Русије и Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала