Русија: Не коментаришемо објаве о сумњичењу за шпијунажу руског држављанина у Аустрији

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије оценило је као сензационалистичку објаву оптужбе Аустрије против руског држављанина Игора Зајцева, који је осумњичен за тајне активности у корист Главне обавештајне управе Русије (ГРУ), а на штету Аустрије.

„Веома жалимо што постоје они који желе да реанимирају ’заједљиви сиже‘, који је у новембру прошле године објављен о руским шпијунима у алпској републици и који смо са аустријским партнерима, како сматрамо, затворили. У сваком случају, управо у том духу су последњих месеци одржавани билатерални контакти са руководством Аустрије“, саопштило је Министарство.

„Карактеристично је да су оптужбе изражене у злогласном стилу ’врло вероватно‘ (highly likely). Пошто сврха таквих клевета није у суштини озбиљан разговор (иначе би се он водио другим каналима), не видимо смисла да их коментаришемо“, додаје Министарство.

Раније је Министарство унутрашњих послова Аустрије саопштило да је објавило потерницу за држављанином Русије који се сумњичи за тајну активност у корист Главне обавештајне управе Русије (ГРУ) „на штету Републике Аустрије“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала