Вујановић: Срби у Црној Гори нису угрожени, нека уђу у Владу

© Sputnik / Александар МилачићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши председник Црне Горе Филип Вујановић рекао је да Срби нису ни са чим угрожени у Црној Гори и да се, како каже — „очигледно прави велика граја око позиције Срба у Црној Гори, која се потпуно нереално приказује“.

Како каже Вујановић — најбољи модел за помирење у Црној Гори је да и српске странке уђу у Владу.

Одговарајући на питање да ли је тачно да је највећи део имовине преписан у власништво СПЦ док је он био на челу Владе, Вујановић је у емисији „Жива истина“ рекао — да не зна, преноси „РТЦГ“.

„Мислим да сви ти уписи који су вршени на темељу неваљане документације правно немају никаквог значаја. То што је уписано у катастре, ако није уз ваљан доказ, нема никакве вредности. Ја не знам уопште како су се уписивали, нисам се бавио тиме“, изјавио је бивши црногорски председник.

Говорећи о томе да ли је његова Влада на било који начин охрабрила уписивање, Вујановић је поновио — да се извршна власт тиме уопште није бавила и додао да је из медија сазнао да су рађене неке прекњижбе, али да не зна на основу чега.

Бивши председник Црне Горе сматра да је важно што постоји мишљење Венецијанске комисије о Закону о слободи вероисповести и да је премијер Марковић мудро поступио када је позвао Митрополију да се укључи у договоре.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала