Руси убедљиво највећи купци некретнина у Црној Гори, следе их Турци

CC0 / Pixabay / Бококоторски залив
Бококоторски залив - Sputnik Србија
Пратите нас
Странци су током прошле године у Црној Гори купили некретнине у вредности од 182,6 милиона евра, показују званични подаци Централне банке Црне Горе.

Традиционално, највећи купци су били Руси, али их полако стижу турски држављани, који су претходне године трговали некретнине за чак 25,1 милиона евра.

Од обнове независности, Руси су највећи купци некретнина у Црној Гори, а тај имиџ су задржали и током прошле године. Компаније и физичка лица из Руске Федерације су прошле године трговали некретнине за 38,9 милиона евра.

Одмах иза Руса налазе су Турци, који су у куповину некретнина уложили 25,1 милиона евра, што је близу четири пута више него 2017. године, када су трговали за 6,8 милиона евра.

Како тврде трговци некретнинама у Црној Гори, Турцима су најинтересантнији градови Котор, Будва, а све више и Подгорица.

Одмах иза турских држављана, налазе се држављани Србије који су 2018. године трговали непокретности за 14,5 милиона евра.

Међу већим купцима некретнина у Црној Гори налазе се и Швајцарци, који су трговали за 13,2 милиона евра, Американци за 10 милиона евра, као и Немци за 9,3 милиона.

Милионске трговине некретнинама у Црној Гори остварили су и Аустријанци и Швеђани са по 6,3 милиона евра купљених непокретности, Британци са 5,9 милиона и држављани УАЕ, који су трговали непокретности за 5,6 милиона евра.

Нешто више од пет милиона евра за трговину некретнина у Црној Гори су одвојили и Словенци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала