Русија позвала Иран да се уздржи од корака који воде ка ескалацији

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство иностраних послова Русије наставља да позива Иран да се уздржава од корака у вези са Нуклеарним програмом, који могу водити ка ескалацији.

Заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков је саопштио да Иран не одустаје од става према којем се не обазире на лимит тешке воде коју може произвести према Нуклеарним споразуму.

„Тај став остаје на снази, иако ми настављамо да позивамо Иранце да се уздржавају од корака који воде ка ескалацији“, изјавио је Рјабков уочи седнице заједничке комисије за Нуклеарни споразум, која се одржава у Бечу.

Рјабков је раније рекао да ће главна тема састанка заједничке комисије за Иран бити механизам „ИНСТЕКС“ (Инструмент за подршку у трговинским разменама са Ираном) и ситуација у вези са реактором у Араки.

Раније је европска дипломатска служба саопштила да ће ванредно заседање Заједничке комисије за Заједнички акциони план о иранском нуклеарном програму бити одржано у Бечу 28. јула и да ће на њему бити размотрена питања иранског Нуклеарног програма „у свим аспектима“.

Састанку ће присуствовати шефица европске дипломатије Федерика Могерини и представници Кине, Француске, Немачке, Русије, Велике Британије и Ирана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала