Сенатор близак Трампу онемогућио увођење санкција за „Северни ток 2“

© Flickr / rj_schmidtАмерички Сенат
Амерички Сенат - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички сенатор Ренд Пол спречио је усвајање закона којим се уводе санкције „Северном току 2“, пише „Дејли Бест“.

Како наводи амерички лист, Пол је одложио расправу у Комитету за иностране послове Сената о закону којим се уводе санкције бродовима који се баве изградњом морског дела гасовода и правним и физичким лицима која су у вези са њима.

„Дејли бест“ наводи Полово писмо другим сенаторима у којем он наводи да ће закон у овом облику нанети штету, не само Русији, већ и савезницима САД у Европи. Између осталог, по његовим речима, изградњом подводног дела гасовода бави се компанија из Швајцарске која има своје послове у САД, као и италијанска компанија чије седиште је у Тексасу.

Пол сматра да, пре доношења закона, сенатори треба да виде да ли је таква стратегија ефикасна у борби против Русије и позива колеге да ревидирају свој приступ и да одбаце документ.

Амерички лист подсећа да је Пол близак америчком лидеру Доналду Трампу, а да је прошле године посетио Русију и предао Кремљу писмо од председника САД.

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. Нови цевовод требало би да буде изграђен до краја 2019. године, поред „Северног тока“. Он ће проћи кроз територијалне, или искључиво економске зоне држава, дуж обале Балтичког мора: Русије, Финске, Шведске, Данске и Немачке. Остало је још само да се грађевинска дозвола добије и од Копенхагена.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала