СНП: Спремни смо да не будемо део Владе Србије

© Влада СрбијеНенад Поповић
Ненад Поповић - Sputnik Србија
Пратите нас
Српска народна партија (СНП) Ненада Поповића саопштила је данас да је спремна да не буде део Владе Србије ако некоме смета то што брани Косово и Устав Србије.

„Спремни смо да не будемо део Владе ако некоме смета то што желимо да јачамо пријатељске односе са Русијом и Кином и што кажемо да нећемо да дамо ни метар земље, нити да због европских интеграција будемо геноцидан народ“, саопштила је странка.

„Нека смене министра (Ненада) Поповића и саопште грађанима да су га сменили јер се залагао за поштовање Устава и Резолуције 1244 кад је у питању Косово и зато што није био спреман да прекрши заклетву коју је дао на Уставу, као и сви други министри — да је читаво Косово Србија. Ни метар мање“, саопштили су из СНП-а.

Истакли су и да су увек били коректан и лојалан коалициони партнер, јер све што раде, раде „јавно, а не иза леђа“.

„Нас нико никада неће спречити да износимо наше политичке ставове и да се за њих боримо, каква год била политичка цена за такво поступање. Када осетимо да је Србија угрожена, ми никада нећемо ћутати, већ ћемо рећи народу истину, и за оно у шта верујемо да је најбоље за нашу државу и наш народ увек ћемо се борити“, истиче се у саопштењу.

Председница Владе Србије Ана Брнабић реаговала је у суботу, 27. јула, на наводе Поповића да је Бриселски споразум „мртав“ и да „европских интеграција Србије више нема“, истичући да је изнео став директно супротан ставу Владе чији је члан, и поручила да је сваки министар дужан да спроводи заједнички договорену политику, а да су они који „то нису у стању, слободни да је напусте“.

СНП се у данашњем саопштењу директно обратио именом и презименом једино лидерима Лиге социјалдемократа Војводине Ненаду Чанку и Либерално демократске партије Чедомиру Јовановићу, који су затражили од премијерке да смени Поповића.

Када појединци попут Ненада Чанка и Чедомира Јовановића нападају председника СНП и министра Поповића, то је за ту странку, како су из СНП-а истакли „сигуран знак да је све што је рекао тачно и да води исправну патриотску политику, у интересу Србије“.

„Када ова двојица осведочених сепаратиста, који свој сопствени српски народ сматрају геноцидним, који једва чекају да српске покрајине Косово и Војводина постану независне, који подржавају Мила Ђукановића у прогону нашег народа и наше цркве у Црној Гори и траже да се укине Република Српска, нападају Поповића, они показују да су само продужена рука оних политичких кругова споља и изнутра којима смета његова национална и патриотска политика у којој око кључних државних и националних интереса нема компромиса“, оценили су из Поповићеве странке.

Како су навели, „нека Чанак и Чедомир Јовановић раде на разбијању Србије и свега српског“, већ годинама, а председник Српске народне партије Ненад Поповић ће „наставити да износи државничке ставове које подржава већина српског народа“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала