Кијев зове Турску и Америку у помоћ за „враћање“ Крима

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаКримски мост преко Керчког мореуза
Кримски мост преко Керчког мореуза - Sputnik Србија
Пратите нас
Стални представник председника Украјине за Крим Антон Корињевич саопштио је план Кијева како да врате полуострво у састав Украјине — формирањем новог „нормандијског формата“.

Украјинске власти би могле иницирати формирање међународне платформе за преговоре о Криму.

„Када говоримо о Донбасу, знамо да ’Мински формат‘ није идеалан, ’Нормандијски формат‘ није идеалан, али они постоје. Постоје платформе на којима се може разговарати о одређеним проблемима. За Крим такве платформе још увек нема“, рекао је политичар у интервјуу за портал „Севодња.уа“.

По његовим мишљењу, разговору о статусу руског полуострва треба прикључити чланице „Нормандијског формата“, као и Турску и САД. У Кијеву сматрају да овај корак може бити први на путу ревидирања статуса Крима.

Корињевич сматра да је „одсуство дијалога“ о Криму принципијалан став Москве.

Он је раније позвао да се уведу санкције против међународних компанија које су учествовале у градњи Кримског моста. У Савету Федерације Русије су посаветовали Кијеву да се позабави сопственом државом.

Руске власти су више пута јасно ставиле до знања да је питање статуса Крима завршено референдумом 2014. године и да о њему неће разговарати.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала