Органи убијених Срба на Косову и Метохији слати комерцијалним летовима у Истанбул

CC0 / Pixabay / Хирургија
Хирургија - Sputnik Србија
Пратите нас
Агенција Срна објавила је текст у којем тврди да је један од сведока трговине људским органима на Косову и Метохији рекао да су извађени органи убијених Срба испоручивани редовно од понедељка до среде комерцијалним летовима за Истанбул.

Такође, наводи Срна, у истрази коју су поводом трговине органима водили истражитељи Унмика, сведок, који је означен словом „П“, потврдио је „сазнања“ да је већина чланова клана браће Рамуша и Даута Харадинаја и Наима Маљокуа живела у области Тропоје у Албанији, преноси РТРС.

Браћа Харадинај, посебно Даут, имају веома добре везе на Блиском истоку и у Турској. Многи исламски фундаменталисти су се терористичкој ОВК управо придружили у базама Тропоји и Кукешу, пре и у току рата на позив браће Харадинај, наводи се у Извештају са ознаком „строго поверљиво“ шефа Мисије за истраге злочина из Скопља и Приштине Емона Смита.

Агенција наводи да је у поседу поверљиве преписке Смита са шефом Мисије за истраге Патриком Лопесом Тересом, у којој Смит, на Тересов захтев, доставља извештај о исходу разговора које је имао са шефом Одељења Унмика за правосуђе Полом Кофијем у вези са злочинима на Косову и Метохији, са посебним освртом на „Жуту кућу“ на северу Албаније.

Опширније о овој теми прочитајте на овом линку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала