Форин полиси објаснио зашто Вашингтон треба да улије Москви страх у кости

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе морају да учине две ствари за побољшање односа са Русијом, од којих је једна да улију страх у кости Москви, пише часопис „Форин полиси“.

Аутор чланка сматра да би за обуздавање Русије следећи амерички председник морао да пронађе начин да је натера да се плаши Сједињених Америчких Држава, како би Москва прекинула да „делује некажњено“. Међутим, истовремено би Вашингтон требало да пронађе начин да задобије поверење становника Русије, истиче се у чланку.

У тексту се наглашава да Руси наводно грешком сматрају Сједињене Америчке Државе као претњу, па Вашингтон не треба само да задобије поштовање председника Владимира Путина, већ и поверење будућих генерација Руса, барем у мери у којој они америчку политику не би доживљавали као претњу.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и државна секретарка САД Хилари Клинтон притискају црвено дугме - Sputnik Србија
Никад гори односи Русије и Америке

Аутор сматра да би Сједињене Америчке Државе требало да прибегну побољшању јавне дипломатије како би поштено „изражавале забринутост због стања људских права“, без показивања намере да свргну руске власти, већ напротив, отворено изјављујући да Вашингтон нема такву намеру.

Међутим, према његовом мишљењу, чак и када би се придржавале тих правила, Сједињене Америчке Државе неће моћи преко ноћи да смене „агресивну“ спољну политику Москве, а одступање од тренутне динамике у односима две земље на дужи рок захтеваће дугорочне напоре.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала