Огласили се и Јапанци, објаснили зашто улажу баш у Србију

CC0 / Wikipedia / Зграда јапанске компаније за производњу гума "Тојо"
Зграда јапанске компаније за производњу гума Тојо  - Sputnik Србија
Пратите нас
Јапанска компанија „Тојо тајерс“ огласила се саопштењем на свом сајту поводом информације да ће градити своју фабрику у Србији.

Како се наводи у саопштењу, у плану су оснивање подружнице у Републици Србији и градња новог погона за производњу гума у ​Инђији.

Даље се наводи да „Тојо“ испоручује гуме за европско и руско тржиште из фабрика у Јапану и Малезији, а да би од 2022. године нова производна база у Србији требало да преузме кључну улогу у том погледу, преноси Б 92.

Тојо ће почети изградњу фабрике у Србији у мају 2020. године, покренуће производњу гума у јануару 2022. године, са капацитетом од пет милиона гума годишње до лета 2023. године.

„ИоТ (Интернет ствари) ће бити у потпуности инсталиран у овој фабрици, која ће функционисати као софистицирана паметна фабрика“, додаје се и наводи да Република Србија испуњава све захтеве за „Тојо тајерс“.

„Изванредни ресурси висококвалификоване радне снаге са релативно ниским платама, интеграција аутомобилске индустрије кроз текућа улагања страних компанија и растући однос са Јапаном. Дакле, веома атрактивно пословно окружење у Европи“, навела је та компанија разлоге за улагање у Србију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала