Супруга владара Дубаија тражи заштиту од енглеског суда због малтретирања и присилног брака

© AFP 2023 / STR Шеик Мохамеда бин Рашид ел Мактум, владар Дубаија
Шеик Мохамеда бин Рашид ел Мактум, владар Дубаија - Sputnik Србија
Пратите нас
Јорданска принцеза Хаја, супруга владара Дубаија шеика Мохамеда бин Рашида ал Мактума, затражила је на енглеском суду наредбу против малтретирања и налог за заштиту од присилног брака, преноси Ројтерс, позивајући се на судске документе.

Принцеза Хаја бин ел Хусеин (45), ћерка покојног јорданског краља Хусеина и полусестра краља Абдулаха, затражила је и старатељство над децом.

Ројтерс наводи да налог за заштиту од присилног брака, према британском законодавству, помаже онима које неко тера на брак, или су већ у наметнутом браку.

Агенција додаје да није јасно на кога се односе захтеви принцезе Хаје, која је побегла у Лондон, након што је сазнала да ју је супруг лагао о „затварању и мучењу његове старије ћерке принцезе Латифе“.

​Најмлађа од шест шеикових супруга сада је у Великој Британији са 11-годишњом ћерком Џалилом и 7-годишњим сином Заједом и спрема се за вишемилионски развод и за борбу за старатељство над децом.

Према писању британских медија, она се, након што је сазнала је истину о томе шта је њен супруг урадио сопственој кћерки, бојала да ће се исто десити и њој, пренео је Танјуг.

Латифа Мухамед ел Мактум, ћерка владара Дубаија, напустила је Дубаи на јахти прошле године, али су је ухапсили специјалци и тренутно се налази у затвору. Она је пре хапшења снимила неколико видео-снимака у којима је рекла да јој је живот привид, да су је мучили и да је две године била у затвору, након што је као тинејџерка покушала да побегне.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала