Велика Британија напушта ЕУ без обзира на све

© AP Photo / JESSICA TAYLORБорис Џонсон
Борис Џонсон - Sputnik Србија
Пратите нас
Британски премијер Борис Џонсон рекао је данас свом ирском колеги Леу Варадкару — „да ће Велика Британија 31. октобра изаћи из Европске уније, без обзира на све“.

Џонсон је у телефонском разговору рекао Варадкару и да би питање такозваног ирског „бекстопа“, по којем неће бити „тврде“ границе између Републике Ирске и Северне Ирске, морало да буде искључено из сваког договора о изласку.

У саопштењу из Даунинг стрита, каже се да је Џонсон јасно рекао да ће Влада приступити свим преговорима одлучно и енергично и у пријатељском духу и да је његова жеља да напусти ЕУ са договором, али да он мора да подразумева укидање „бекстопа“.

С друге стране, Варадкар је рекао да споразум о Брегзиту не може поново да се преговара и да треба идентификовати „задовољавајуће“ алтернативне договоре који би могли да замене „бекстоп“ у будућности, саопштено је из службе ирске Владе, а преноси Танјуг.

Наводи се и да је Варадкар позвао Џонсона у Даблин да разговарају о „брегзиту“ и о билатералним питањима, међу којима је и Северна Ирска.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала