Америка и званично кренула у рат против „Северног тока 2“

© REUTERS / James Lawler DugganКонгрес САД
Конгрес САД  - Sputnik Србија
Пратите нас
Комитет Сената САД за међународне послове одобрио је увођење санкција компанијама и лицима које учествују у изградњи „Северног тока 2“, јавља Ројтерс.

Иницијатива предвиђа увођење санкција лицима и компанијама који продају или изнајмљују бродове за изградњу „Северног тока 2“, као и онима који пружају финансијску и техничку помоћ или осигуравају такве бродове.

Закон ће сада бити послат горњем дому Конгреса.

Како би закон ступио на снагу, потребно је да га прво усвоји Представнички дом, а након тога и да га потпише председник САД Доналд Трамп.

Раније је амерички председник Доналд Трaмп саопштио да би могле бити уведене рестриктивне мере против учесника овог енергетског пројекта, уз напомену да „људи имају право да раде оно што желе“. Он је такође критиковао Немачку због куповине руског гаса. Према његовим речима, Вашингтон „штити“ Берлин од Москве, покушавајући да заустави изградњу „Северног тока 2“. Трамп је истакао да Русија „добија милијарде од Немачке“ и, по његовом мишљењу, куповина америчког природног течног гаса могла би бити „прави излаз“ из настале ситуације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала