Црна Гора прешла на страну „победника“ у најстрашнијој акцији против Срба

Пратите нас
Као и прошле године, званична Подгорица ће и овог 5. августа имати представника на централној прослави обележавања злочиначке акције „Олуја“ у Книну. Потврда је стигла из Министарства спољних послова Црне Горе, као одговор посланику Демократског фронта Јовану Вучуровићу.

„У складу са уобичајеном дипломатском праксом, а поготово између савезника унутар НАТО, дипломата из амбасаде биће и ове године присутан на догађају“, поручили су из Министарства спољних послова.

Прошле године је на прослави злочина против човечности „Олује“ био и војни изасланик Црне Горе, пуковник Иван Машуловић, што је изазвало огорчење јавности. Ове године црногорска власт, упркос згражавању већине грађана, поново најављује свог представника на обиљежавању „Олује“, правдајући тај потез, како прецизирају — НАТО савезништвом са Хрватском.

Зомбирани од НАТО

Аналитичар и публициста Војин Грубач сматра да најава поновног присуства црногорског представника на прослави „Олује“, „познате злочиначке акције над српским цивилима у Хрватској“, показује да је црногорска власт, прије свега „зомбирана од стране руководства НАТО“.

„Сваким новим присиљавањем на нечасне потезе, врх НАТО црногорску власт отворено унижава у очима запрепашћених грађана Црне Горе, али и свих сусједних држава које знају контроверзни идеолошки пут којим се неколико деценија креће несмјењиво руководство државе“.

„Као што је 99 одсто православних Срба и Црногораца било против признавања независности концентрационог логора званог ’држава Косово‘, тако су у истом проценту Срби и Црногорци против унижавања Црне Горе слањем неког несретног официра на прославу злочиначке Олује“, каже Грубач за Спутњик. 

Шпијунирање - илустрација - Sputnik Србија
Црна Гора дозвољава да јој НАТО прислушкује војнике

Ако узмемо у обзир осмишљене нападе и хајку државног врха Црне Горе на Српску православну цркву и на Митрополију црногорску-приморску, наш саговорник додаје да се данас са великом тачношћу може закључити да је „неко очигледно наредио држави Црној Гори да се обрачуна са православним Србима и Црногорцима који у њој живе“.

Две опције пред државним врхом

„Држава се понаша тако зато што је комплетан државни врх Црне Горе уцијењен, а ти компромитујући материјали се очигледно налазе и у архивама НАТО, јер црногорско руководство само њих слуша. Нажалост, у избору између двије опције, да спасу себе по цијену сатирања православног народа којем припадају, и чију државу воде, и сопственог сатирања у корист опстанка народа и државе, актуелно црногорско руководство је изабрало прву варијанту“, увјерен је наш саговорник.

Грубач закључује да је такав избор црногорских власти само јасан доказ њихове бескрајне неодговорности и запањујуће меркантилности, која, како предвиђа може „до суноврата довести и државу и народ и гурнути читаву Црну Гору у провалију“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала