Колинда каже да није рекла оно што је рекла

© AP Photo / Peter KlaunzerКолинда Грабар Китаровић
Колинда Грабар Китаровић - Sputnik Србија
Пратите нас
Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила данас да није рекла да је БиХ нестабилна држава и исламистичка, што је изазвало низ реакција.

„Апсолутно нисам рекла да је БиХ нестабилна и исламистичка... Требало би мало размислити о односима БиХ и Хрватске. БиХ предузима низ корака према Хрватској, који су врло агресивни, од оптужби за нелегални рад наших тајних служби до претњи правосудним органима“, каже председница Хрватске.

„Џерусалим пост“ објавио је у уторак, преносећи детаље затвореног састанка хрватске председнице и израелског колеге Реувена Ривлина, да је Колинда Грабар Китаровић рекла да је „БиХ врло нестабилна и да су је у одређеном погледу преузели људи који су у вези са Ираном и са терористичким организацијама".

Она данас каже да није рекла то што пише:

„Апсолутно то нисам рекла. Рекла сам да желим све наше суседне државе да видим што пре у оквиру ЕУ. Не знам како је дошло до те изјаве, нисам разговарала нити са једним новинаром, осим што су биле две конференције за новинаре. То су коментари на коментаре једне новинарке, то нисам рекла, понављам. Одбацујем коментаре и реакције које стижу из БиХ, поготово оне да Хрватска води ’фашистичку политику‘ према БиХ“, рекла је Грабар Китаровић, а преноси портал „24сата.хр“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала