Наоми Кембел нису пустили у француски хотел „јер је црна“

© AFP 2023 / Flippo Monteforte Наоми Кембел
Наоми Кембел - Sputnik Србија
Пратите нас
Манекенка Наоми Кембел није успела да уђе у један хотел на југу Француске због боје коже. Бивши супермодел се залаже за поштовање различитости у модној индустрији и наставиће да говори у јавности на ту тему.

Кембелова је рекла да је удаљена из хотела на југу Француске „јер је црна“.

Бившој манекенки и њеној пријатељици је забрањено да уђу хотел чије име није споменуто, иако су биле позване на догађај који се у њему одржавао, рекла је Кембелова за магазин „Пари мач“.

„Током филмског фестивала у Кану обишла сам град на југу Француске где су ме позвали да учествујем у догађају у хотелу чије име нећу навести. Нису нас пустили унутра због боје коже.“

Према њеним речима, портир је рекао да је велика гужва, иако су поред ње пролазили и улазили други људи.

„Због овог невероватног инцидента, наставићу да говорим гласно да би се све ово чуло“, додала је Кембелова.

Бивши топ-модел је рекла да радо помаже новој генерацији модела и да их саветује да никада никоме не дозволе да им одузму самопоштовање.

Одговарајући на питање о разноликости у модној индустрији, Наоми Кембел је признала да је одувек имала жељу да се према свима поступа поштено и да се њена борба за поштовање различитости наставља.

Она је такође поменула Азедина Алаја, Ђанија Версаћија и Ив Сен Лорана као утицајне људе из овог миљеа који су је подржавали током њене каријере.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала