Трамп позвао Путина и понудио му помоћ

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, на састанку у Хелсинкију
Председници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, на састанку у Хелсинкију - Sputnik Србија
Пратите нас
На иницијативу америчке стране, дошло је телефонског разговора председника Русије Владимира Путина и САД Доналда Трампа, саопштила је прес-служба Кремља.

Председник САД је Путину понудио помоћ у борби против шумских пожара у Сибиру.

Руски председник је, како наводи Кремљ, захвалио Трампу на понуђеној помоћи и одговорио му да ће је, ако затреба, прихватити.

Путин је информисао америчког колегу да је у Сибиру већ формирана снажна авионска група за борбу против пожара.

Шеф руске државе је Трампов позив оценио као знак да би у будућности односи између две државе могли да буду у потпуности обновљени.

Председници су се договорили да наставе да одржавају контакт, како телефоном тако и кроз личне састанке, закључила је прес-служба Кремља.

Сибир и други делови Русије већ недељу дана су обавијени димом са мирисом паљевине. Источни ветар је раширио дим на територију Хакасије, Алтајског краја, Кемеровске, Новосибирске, Омске и Томске области са стране Евенкијског округа Краснојарског краја. У Иркутској области и Краснојарском крају и даље гори више од милион хектара шуме.

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала