Бајден прошао кроз „топлог зеца“ током дебате демократа (видео)

© AP Photo / Jae C. HongЏо Бајден на комеморацији Џона Мекејна
Џо Бајден на комеморацији Џона Мекејна - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши потпредседник Сједињених Америчких држава Џо Бајден суочио са оштрим критикама због свог става о мигрантима, а бројни политичари Демократске странке тврде да је затварање илегалних миграната кршење њихових људских права.

Демонстранти су у неколико наврата прекидали Бајдена и друге политичаре током дебате Демократске странке која је одржана у среду у Детроиту. Неки од њих узвикивали су бившем потпредседнику САД: „Три милиона депортованих“, алудирајући на приближан број протераних илегалних миграната током председничког мандата Барака Обаме.

​„Ако кажете да можете само да пређете границу, шта сте поручили осталим људима широм света који желе исту ствар — да дођу у САД и изнесу свој случају? Да морају да чекају у реду? Ако илегално пређете границу морате бити спремни да ће вас вратити назад. То је злочин“, рекао је Бајден.

​Истовремено, различите групе демонстраната прекидале су излагања градоначелника Њујорка Била де Блазија и сенатора Њу Џерсија Корија Букера. Према извештајима медија, полиција у Детроиту удаљила је пет демонстраната са лица места.

Де Блазио је нагласио да је током прве две године Обамине администрације депортовано 800.000 илегалних миграната, што је знатно више него у прве две године владавине Доналда Трампа.

„Мислим да је поређење Обаме са Трампом апсолутно бизарно“, успротивио се Бајден.

Многе демократе желе да декриминализују илегалну миграцију, иако се земља суочава са таласом усељеника који долазе у САД без докумената. Председник САД Доналд Трамп у фебруару је прогласио ванредну ситуацију не би ли се изборио са мигрантском кризом. У међувремену, добио је средства за изградњу зида на граници са Мексиком.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала