Бела кућа: Не плашимо се трке у наоружању с Русијом

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе не боје се трке у наоружању с Русијом након пропасти Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, председник Доналд Трамп је „у добрим односима с Владимиром Путином“, изјавио је представник Беле куће Хоган Гидли.

„То је био Споразум из времена Хладног рата. Државни секретар САД Мајк Помпео скренуо је пажњу на то да је одговорност на Русији. Имали су шансу да дођу и да раде на том Споразуму, да нам дозволе инспекције, нису то учинили. НАТО нас подржава, наши партнери и савезници су сагласни да је исправна одлука да се иступи из Споразума“, рекао је Гидли за телевизију „Фокс њуз“.

На питање да ли су САД забринуте због могућности трке у наоружању, Гидли је одговорио одрично, додајући да је „председник у добрим односима с Владимиром Путином“.

Другог августа престао је да важи Споразум о ликвидацији ракета средњег и кратког домета. Почетком ове године Вашингтон је објавио да иступа из тог Споразума, оптуживши Русију да не поштује одредбе документа. Москва је те оптужбе одбацила, а почетком јула руски председник Владимир Путин је потписао Закон о обустављању Споразума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала