Недозвољени протести у Москви: Полиција позива грађане да се разиђу

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаНедозвољени митинг у Москви
Недозвољени митинг у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Московска полиција је позвала окупљене грађане у центру руске престонице да се разиђу будући да локалне власти нису одобриле одржавање митинга поводом избора у локалну Думу.

Како преносе медији, грађани су се окупили на тргу Пушкина, међутим полиција их мегафонима упозорава да не ремете јавни ред и мир. Многим грађанима су лица прекривена маскама. 

Такође, на другој локацији у близини трга Трубни, припадници руских специјалних јединица (ОМОН) формирали су кордон и нису дозволили једном броју грађана да се придруже митингу.

Иначе, власти Москве нису дозволиле да се одржи митинг због избора у локалну Думу, док је полиција најавила да ће „оперативно реаговати“ у случају да дође до кршења јавног реда и мира.

Подсетимо, како је прошле недеље саопштила прес-служба московске управе МУП-ам на митингу прошле суботе полиција је привела укупно 1.074 особе.

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин је упозорио на могуће провокације због позива да се изађе на недозвољену акцију у центру престонице и нагласио да ће власт осигурати ред у граду у складу са законом.

Избори за Думу Москве су заказани за 8. септембар 2019. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала