Британска полиција: Кривица Путина за тровање Скрипаља — плод спекулација

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаФорензичари током истраге тровања Сергеја и Јулије Скрипаљ у Солсберију
Форензичари током истраге тровања Сергеја и Јулије Скрипаљ у Солсберију - Sputnik Србија
Пратите нас
Британска полиција је саопштила да не располаже доказима о умешаности руских власти у инцидент у Солсберију, пише „Гардијан“.

„Скотланд јард је анализирао питање да ли је руски председник Владимир Путин могао да игра неку улогу у нападу са коришћењем ’новичка‘ у Солсберију“, пише лист.

За покретање оптужнице за умешаност у напад требало је доказати да је он директно повезан с тим, наводи лист речи шефа контратерористичке јединице Скотланд јарда.

„Ми немамо материјале који омогућавају да се покрене оптужница“, нагласио је саговорник листа.

„Била је огромна количина спекулација ко је одговоран, ко је давао наређења — сви су се заснивали на оценама експерата о Русији. Мени су потребни докази“, додао је заменик шефа Скотланд јарда Нил Басу.

Он је нагласио да је полиција спремна да покрену тужбу против Александра Петрова и Руслана Боширова, које истрага сматра „осумњиченим за тровање Скрипаља“. Басу је нагласио да се истрага инцидента у Солсберију наставља.

Бивши пуковник Главне обавештајне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани су 4. марта 2018. у Солсберију у јужној Енглеској, што је узроковало велики међународни скандал. Лондон тврди да је Русија умешана у тровање супстанцом А-234, које британске власти изједначавају са супстанцом „новичок“. Москва то категорички пориче. Истрагу о инциденту тровања Скрипаља води противтерористичка јединица Скотланд јарда.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала