Цариници у Шиду спречили Албанце да прокријумчаре делове за противавионски митраљез

© Управа царинаЗаплењени делови за противавионски митраљез
Заплењени делови за противавионски митраљез - Sputnik Србија
Пратите нас
Цариници су у сарадњи са полицијом током вечери на граничном прелазу Шид спречили покушај двојице косовских Албанаца да прокријумчаре две цеви за противавионски митраљез, као и опругу и затварач за то оружје.

Оружје је откривено када су дежурни царински службеници издвојили „ауди“ немачких регистарских ознака за детаљну контролу, а путници су покушали нуђењем новца да контролу избегну, а то је само потврдило сумње цариника да се у возилу нешто крије.

Браћа из Гњилана, 26-годишњи и 24-годишњи младићи, који су се упутили у Немачку у аутомобилу су скривали делове за противавионски митраљез, 30.000 очигледно лажних евра са кинеским логом, али и заставу терористичке ОВК.

Цеви за противавионски митраљез браћа су сакрила између наслона задњег седишта и гепека, затварач су ставили у тапацирунг, а опругу поред акумулатора. Лажни еври нађени су у торбици која се налазила у аутомобилу, пренео је Танјуг.

Цариници и полиција су о случају одмах обавестили Тужилаштво, а аутомобил је послат на додатни преглед скенером како би се утврдило да ли се у њему још нешто крије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала