Црногорска опозиција поручила: Без техничке Владе нема избора

© Небојша ПоповићПредставници покрета „Одупри се: 97.000“ и опозиције одржали су данас састанак потписника „Споразума о будућности“
Представници покрета „Одупри се: 97.000“ и опозиције одржали су данас састанак потписника „Споразума о будућности“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници покрета „Одупри се: 97.000“ и опозиције одржали су данас састанак потписника „Споразума о будућности“, који су 30. марта, на Тргу независности у Подгорици, подржали посланици црногорске опозиције и представници овог покрета.

Састанку су присуствовали представници Демократа, Данијела Павићевић из СНП-а, Јанко Вучинић из Радничке партије, независни посланик Александар Дамјановић и независна посланица Анка Вукићевић, као и представници Грађанског покрета УРА.

Састанку нису присуствовали посланици Демократског фронта (ДФ), Социјалдемократске партије (СДП), независни посланик Неђељко Рудовић, лидер Демоса Миодраг Лекић, те предсједник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић.

Лидер покрета „Одупри се“ Џемал Перовић казао је да су у том покрету очекивали присуство свих 39 посланика и да ће да се изјасне о свом виђењу политичке ситуације у Црној Гори, те да су сви прекршили дух споразума да се приступи заједничком дјеловању опозиције.

„Није у реду да са споразумом опозиционе партије млате као батином једни против других“, казао је Перовић.

Независни посланик Александар Дамјановић указао је да то што састанку присуствује само 7 од 39 опозиционих посланика — нешто говори.

„Кључно питање је да ли смо ближе или даље испуњавању споразума у будућности“, казао је Дамјановић.

Представници Демократа на састанку
Црногорска опозиција поручила: Без техничке Владе нема избора - Sputnik Србија
Представници Демократа на састанку

Он је такође изразио сумњу да ће измјене Одлуке о свеобухватној реформи изборних закона помоћи да се одради све што је предвиђено до 15. новембра, те да остаје на становишту да се бојкотују сви избори, ако не буде формирана техничка Влада.

„Техничка Влада тешко да има смисла, ако се не формира до краја године“, упозорио је Дамјановић.

Предсједник Радничке партије Јанко Вучинић поручио је да, ако не буде техничке Владе, предстоје протести, док је независна посланица Анка Вукићевић рекла да без техничке Владе нема изласка на изборе.

Говорећи о бриселском плану, посланица СНП-а Данијела Павићевић је истакла да је потребан план за Црну Гору, а представник ГП УРА Милош Конатар рекао је да је пред опозицијом заједнички рад на остваривању услова да будући избори буду слободни.

Дејан Пејовић из покрета „Одупри се“ рекао је да, ако опозиција жели смјену власти, мора бити заједно, а међусобне размирице мора ставити ад акта, до смјене режима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала